Ga naar hoofdinhoud

Euroblech Awards: Q-Fin wint

De genomineerde F250 van Q-Fin kreeg later op de middag de award (foto MTL Metaal Magazine).

Q-Fin heeft tijdens de Euroblech in Hannover de Euroblech Award in de categorie Surface Technology gewonnen met de F250. Deze compacte machine is bedoeld voor het snel ontbramen, afronden en finishen van kleine vlakke plaatdelen tot 250 mm breed en 100 mm hoog.

“Deze machine is uniek in zijn eenvoud”, vertelt Q-Fin-directeur Anton Bax. De F250 werkt standaard met magneet- of vacuümsysteem. De borstelunits zijn uitgerust met elektrische compensatie zodat niet in de transportband wordt geborsteld.

Met de gebruikersvriendelijke, intuïtieve touchscreen is de snelheid van de transportband, borstels, en de slijpkop naadloos aan te passen, voor een toegespitst finish-proces.

De F250 werkt met een snelheid van 10 mm per minuut. Dat is sneller dan de grotere machines halen.

De machine is uitgerust met automatisch instelbare programma’s voor het makkelijk kunnen herhalen van combinaties van bewerkingen. Als optie is er automatische borstelkalibratie en QR-code scanner.

Alle bewerkingsstations zijn volledig automatisch instelbaar. De machine heeft de nieuwste software en is volledig te integreren met handling en ERP-systemen.

Bekijk de F250 op film

Andere winnaars

Bystronic heeft de tweede prijs behaald in de categorie Automation and handling met de geautomatiseerde buigcel ByCell Bend Star M. Hier won het Duitse Reis Robotics met Robot controller RobotStar .

In de categorie Metal Forming and Punching won Amada met de volautomatische robotbuigcel EGB-1303ARse en in de categorie Duurzaamheid won Bosch Rexroth met een energiezuinige, servo-hydraulische aandrijfoplossing voor dieptrekpersen.

Trumpf won in de categorie Separating Technology met Afschuinen (bevel cutting) op 2D lasersnijmachines, terwijl Weil Technology de award voor Joining Technology kreeg met laserlassysteem LWC-RT4-BPP.

De innovatieprijs Euroblech Award is voor de 11e keer uitgereikt door blechnet en MM MaschinenMarkt.

Plaatbewerkingsvakbeurs Euroblech wordt nog tot en met 25 oktober in Hannover gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven